יום שלישי, 22 באפריל 2014
הקשר החיובי בין מתקן צלייה איכותי לבין איכות וטעם הבשר המוגמר
אין הרבה הנאות גדולות יותר מאשר אכילת בשר איכותי באמת
ואכן, בכל פעם שמכינים בשר, מנסים לקלוע למטרה הזו.
אלא שגם כאשר
בוחרים בנתח איכותי, וגם כשמעניקים את מלוא תשומת הלב לתיבול ולמידת העשייה, דומה
כי אחד המרכיבים החשובים ביותר בקביעת הטעם של הבשר הוא טיב מתקן הצלייה שמשמש
להכנה.
המשתנים שמרכיבים את מתקן הצלייה
מתקן צלייה, הידוע גם בשמות דוגמת
"מנגל" או "גריל", נחלק למספר סוגים עיקריים.
לכל אחד מהם
יתרונות משלו, וחשוב לא פחות - כל אחד מהם משפיע, בסופו של יום, על איכות הבשר
שנצלה.
רבים סבורים כי את התוצאות הטובות ביותר, מבחינת הצלייה, מספק גריל הפחמים,
בעוד שגריל חשמלי או גריל גז מונעים את הלכלוך, העשן או הקשיים שבתפעול, אך
מביאים, כך נהוג לחשוב, לטעם שנחשב ל"טבעי" פחות.
בלי קשר לסוג מתקן הצלייה שבוחרים, חשוב לתת את
הדעת על מספר גורמים ביחס אליו.
הראשון הוא מספר המבערים, אשר בכוחם להגדיר את
ההספק של המתקן, כלומר, קצב עשיית הבשר.
מתקן הצלייה, לכן, צריך להתאים קודם כל
מהבחינה הזו.
דגש מרכזי אחר הוא על אופן פיזור החום, שמשפיע עוד יותר על התוצאה
הסופית: חשוב שפיזור החום יהיה אחיד, כך שהבשר ייצלה בצורה מיטבית בלי קשר למיקומו
על המתקן בפועל.
סוגיית השליטה
לכל סוג של בשר, על
מנת שייצא בצורה המיטבית, "הוראות הכנה" מדויקות.
לכן, ברור שמפתח מרכזי
נוסף בדרך להכנת הבשר הוא האפשרות לשלוט על ההכנה, למשל בכל הנוגע לעוצמת החום.
מתקן צלייה איכותי יציע מגוון אפשרויות לשליטה, כך שניתן להתאים את ההכנה לסוג
הבשר, לכמותו, למידת ההכנה הרצויה וכיוצא בזה.
מצד שני, יש לציין שדווקא מתקני
הצלייה מבוססי הפחמים, בהם אין את השליטה הזו, מנפיקים לרוב את התוצאות הטובות
יותר.
במקרה הזה, חשוב שהאדם המופקד על הצלייה יידע את עבודתו ברמה סבירה לפחות.
מקווים שנהנתם ואולי גם נפתח התיאבון:)
לעוד מידע בנושא ולדוגמאות של מתקני צלייה לחץ כאן.
שדר גריל-הבלוג הרשמי.
יום ראשון, 23 במרץ 2014
יום שני, 17 במרץ 2014
מהי חשיבותה של איכות הנירוסטה בגרילים?
מה יותר נעים ממנגל ביום קיץ נפלא עם כל המשפחה והחברים מסביב?
לא הרבה דברים אם תשאלו אותנו! במזג האוויר הנוח שלנו, גם בחורף,
אנחנו תמיד מוכנים לאירוע ברביקיו ספונטני עם החבר'ה או צליית בשר – "על
האש" לארוחת ערב עסיסית.
וודאו שבפעם הבאה שאתם מדליקים את הגריל, אין לכם
בעיה עם מבערי הגריל שלכם, החשמל והשילדה – הכל מוכן לשימוש מיידי.
מבערי גריל
נמצאים בשימוש בכל פעם שאנחנו עושים "על האש", מוציאים להבות ועוזרים
לנו לצלות את הבשר באופן מושלם, ולכן מבערים מנירוסטה חייבים להיות איכותיים.
למה?
כמובן כדי למנוע פגיעה באיכות ופגיעה בלתי הפיכה בגריל בו השקעתם מכספכם היקר.
איכות הגריל נמדדת לא רק בהרכב המבערים אלא מכלול החומרים מהם הוא מורכב.
מה למשל?
למה כדאי לשים לב?
נירוסטה איכותית לגריל היא השקעה נכונה
גריל איכותי מורכב מנירוסטה איכותית, נירוסטה
שלא תשנה צבע וצורה בקלות ולא תרד באיכותה מול האש והחום גם בשינוי צבע.
נירוסטה
איכותית תהיה גם עמידה יותר לפגיעות ומכות וכמובן לקורוזיה שיכולה להיווצר במגע עם
מים, תבלינים ורטבים בהם אנחנו משתמשים לצלייה.
ניתן לרכוש גריל עם נירוסטה מסוג
אל-חלד שכמובן תמנע פגיעה של מים ולחות לשילדת המנגל.
גריל גז הוא השקעה לטווח
ארוך, שמרו על ההשקעה שלכם.
ידע זה כוח, ערכו השוואה מדוקדקת
היעזרו בחברה בעלת מוניטין וידע כדי לבצע רכישה
משמעותית כמו גריל לבית.
אל תשכחו לשאול על אחריות למוצר, איכות הנירוסטה ומפרט
החומרים מהם מורכב הגריל.
חשוב לקרוא ברשת, לקרוא ביקורות ולערוך השוואה בין
המוצרים.
אתרו את החומרים הנכונים עבור הגריל בתקציב שלכם, חפשו מרכיבים כמו
עמידות לאורך שנים, אנטי-קורוזיה ודרגת חוזק מתאימה. צלייה נעימה!
מקווים שעזרנו להבנת חשיבות איכות הנירוסטה בגרילים.
להמשך מידע ופיתרון בנושא לחץ כאן.
שדר גריל-הבלוג הרשמי.
יום שבת, 4 בינואר 2014
יום רביעי, 11 בדצמבר 2013
היתרון של מטבח חוץ
היתרון
של מטבח חוץ:
בארצנו
שטופת השמש אירוח בגינה הוא דבר שגרתי. כיום הטרנד בעיצוב גינה הוא מטבחי חוץ בכל
גינה אשר מקלים על המארח.
מטבחי החוץ
הפכו להיות כל כך פופולאריים בשנים האחרונות בגלל כל היתרונות אשר הם מביאים עימם.
ראשית, מטבחי החוץ מבטיחים על שמירת הניקיון בתוך הבית. כל הלכלוך אשר נוצר בזמן
הבישול במטבח החיצוני נשאר מחוץ לבית. שנית, מטבח החוץ מותאם אישית לכל מארח
ומארח, כל מטבח חוץ כולל אביזרים שונים
לפי צרכיה של המשפחה, כך שהוא מספק לה את חווית הבישול הטובה ביותר. בנוסף, מטבח
חוץ מקפיץ את האירוח לדרגה גבוהה יותר. האורחים נחשפים לחוויה ייחודית מה שהופך את
חווית האירוח למושלמת בעיניהם. היתרון האחרון והמשמעותי ביותר הוא שהמארחים יכולים
לבלות בחוץ עם האורחים וליהנות מחברתם ולא לבשל בתוך המטבח בבית כאשר כל האורחים
בחוץ נהנים.
חברת
'שדר גרילים' מציעה לכם לרכוש מטבח חוץ באיכות הגבוהה ביותר ולהפוך כל אירוח פשוט
לחוויה יוצאת דופן בשבילכם ובשביל האורחים. לעוד פרטים בנושא מטבחי חוץ לחצו כאן.
יום שישי, 1 בנובמבר 2013
סוגי הסקה לטבון
כיום קיים מגוון רחב של
טאבונים, אולם רובם מוסקים באחת מהדרכים הבאות: עצים או גז. הסקה באמצעות עצים
יבשים או גזם נחשבת ל"אותנטית", בשל הארומה הנוצרת מבעירת העץ ונספגת
במאפים. עם זאת, רבים בוחרים כיום בטאבון המוסק ע"י גז משום שזה האחרון נוח
לתפעול וכמו כן מאפשר בקרה על עצמת הטמפרטורה (בטאבון המוסק ע"י עצים יש צורך
בבקר טמפרטורה).
לפרטים לחצו כאן
לפרטים לחצו כאן
הירשם ל-
רשומות (Atom)